Daca nu ai deja un cont de Twitter, cu siguranta ai auzit despre aceasta retea de informare. Ea iti permite sa impartasesti si sa descoperi idei in mod instant.

Ce este, de fapt, Twitter-ul si la ce iti foloseste?

Disponibila atat pe telefonul mobil, cat si pe calculator, Twitter este o retea de informare.Ce o diferentiaza de celelalte retele de socializare este ca mesaje nu  sunt mai lungi de 140 de caractere, numite tweet-uri. Altfel spus, este o modalitate usoara de a afla noutatile din domeniile care te pasioneaza, de a descoperi evenimentele in timp ce se desfasoara.  Din mesajele utilizatorilor pe care alegi sa ii urmaresti gasesti informatie valoroasa care va aparea pe pagina ta de pornire. Imagineaza-ti ca ai un ziar cu titluri numai despre subiectele care te intereseaza, asa functioneaza si Twitter. Mai mult de atat, informatia este transmisa in timp real. Poti, de asemenea, sa-ti impartasesti ideile prin mesaje. Insa adevarata magie a acestei retele consta in faptul ca esti conectat in permanenta la evenimentele, oamenii si domeniile care conteaza pentru tine.

Cum incepi sa folosesti Twitter-ul?

  1. Descoperi surse, gasesti si urmaresti ce te intereseaza
    Pentru inceput, gaseste conturi de Twitter interesante. Cauta informatii despre afaceriile care te pasioneaza, conturi ale serviciilor publice, ale oamenilor pe care ii cunosti sau ale celebritatilor, precum si conturile institutiilor de presa. O modalitate buna de a gasi informatii este sa vezi ce conturi urmaresc persoanele care iti plac.
  2. Verifica-ti pagina de pornire, vezi ce se intampla
    Mesajele de la cei pe care ii urmaresti iti vor aparea pe pagina de pornire, numita Timeline. Odata ce urmaresti cateva persoane, ziare, organizatii sau alte conturi, vei avea informatie noua de fiecare data cand te conectezi.


Cum postezi?

 

  1. Fa-te „auzit”! Raspunde, reactioneaza, retweet
    Incpe prin a folosi informatia existenta, tweet-urile celor pe care ii urmaresti. Da mai departe mesajele care ti-au placut – retweet, raspunde si reactioneaza la cele care ti-au starnit interesul.
  2. Mentioneaza alti utilizatori in continutul tau
    Sa mentionezi numele altor utilizatori (precedate de semnul @) in tweet-urile tale poate atrage atentia asupra mesajului tau si chiar sa nasca discutii.
  3. Treci la nivelul urmator, exploreaza
    Pe masura ce te implici mai mult, ceilalti vor deveni interesati si vor incepe sa te urmareasca. Odata ce ai descoperit elementele de baza ale Twitter-ului, treci la nivelul urmator, si exploreaza optiunile avansate: liste, mesaje directe si like-uri. Invata sa incluzi imagini si videoclipuri in tweet-urile tale si conecteaza-ti contul cu cel de Facebook, cu blog sau cu site-ul tau. Retine ca cel mai bun mod de a avea urmaritori este de a aduce informatie semnificativa in mod constant.